Prosjekt Internett nummer to: multiblogging

Linker, lenkestrategier og linkbytter er sentrale deler av søkemotoroptimalisering – og derfor også en stor del av det å tjene penger på internett. Det å ha en god lenkestrategi er alfa og omega dersom du skal ha nettsiden din høyt rangert i Googles søkemotor. Og det igjen er alfa og omega for å få trafikk til nettsiden din.

«Multiblogging» er et begrep som går ut på å opprette flere blogger og koble dem sammen i form av A-B-C-D -lenker. Sett at vi skal trosse all fornuft og opprette fire blogger om finans. Da kan vi opprette følgende blogger:

1. «Informasjon om forbrukslån»
2. «Billigste boliglån»
3. «Finans og forbrukslån»
4. «Billigste forbrukslån»

Deretter kan du koble dem sammen, slik at blogg nummer 1 linker til blogg nummer 2. Og blogg nummer 2 linker til blogg nummer 3. Og så videre. Slik vil ikke Google slå strengt ned på, noe de fort kan gjør dersom blogg nummer 1 og 2 linker til hverandre hele tiden.

Nå er det ikke finans vi skal prøve å tjene penger på. Fordi det er en nisje som det er en helt ekstrem konkurranse i. Det er vel bare gambling som er vanskeligere å trenge inn i. Hvilken nisje vi skal velge er ikke klart enda, men det er fint om dere har noen kommentarer og forslag slik at vi får funnet på en. Mest sannsynlig blir det promotering av erotiske leketøy.

Hvordan tjene penger på dette prosjektet?

Sette opp tre blogger som linkes med hverandre i en A-B-C-D-form. Hver blogg skal ha et unikt innhold og prøve å komme så høyt i søkemotorene som overhodet mulig.

På hvilke måter skal pengene komme?

Affiliate-markedsføring, der vi får en viss prosentandel av hvert salg.

Hva er prosjektets varighet?

Vi tenker å poste to poster på hver av bloggene i en måneds tid. En blogspot-blogg med 60 poster bør være godt integrert i Googles søkemotor.