Hva er et Long-Tail Keyword?

Å finne gode nøkkelord å basere internett businessen din på er like mye vitenskap som det er en kunst ettersom du må finne en balanse mellom konkurransen og søkevolumet på nøkkelordet. Nå som det er blitt enorm konkurranse på internett er det flere som tar i bruk «long-tail keywords», altså lange nøkkelord.

I følge flere eksperter er det enklere å ha suksess med lange nøkkelord med mindre konkurranse, som for eksempel «hvordan reparere en gitar hjemme», enn korte som «slanketips» eller «tjen penger på nett» med mye konkurranse. Hvis du bruker lange nøkkelord går du etter en liten bestemt gruppe og på den måten slipper du å konkurrere mot andre hele tiden, noe som er krevende i lengden.

 

Bilde: Helt til venstre er de mest populære produktene og nøkkelordene på internett. Mengden jevner seg ut ettsom vi beveger oss mot høyre på grafen og som du ser så holder lange nøkkelord seg lengre enn korte populære nøkkelord. Så i lengden vil lange nøkkelord gi mer utbytte siden de vil gi deg mer stødig trafikk over lengre tid.

Det er mye vanskeligere å rangere høyt med et kort populært nøkkelord enn med et langt. Det er fullt mulig også for deg som nybegynner å rangere på topp med et langt nøkkelord ved å bruke kombinasjonen av off-site og on-site optimalisering – noe vi kommer inn på senere. Ved å rangere på topp med flere lange nøkkelord vil du få mye organisk trafikk.

Hva er LSI?On-Site og Off-Site →

 

Leave a Reply