Hva er LSI?

Som du leste tidligere er det viktig å fokusere på nøkkelord og setninger i forbindelse med SEO – da vil det være naturlig å tro at du får de beste rangeringene ved å fylle siden din med nøkkelord relatert til det du vil rangere høyt for, men slik er det ikke. Når Google robotene sjekker siden din og skanner den for innhold registreres alle ord og setninger, samtidig «leser» roboten hele teksten på siden din og evaluerer sammenhengen og menigen med teksten. De tar i betraktning antall nøkkelord og bestemmer deretter hva siden handler om. Latent Semantic Indexing (LSI) er en spesifikk algorytme som søkemotorene bruker for å evaluere innholdet på siden gjennom relaterte nøkkelord.

Så hva betyr dette for deg som eier av en nettside? Hvis du for eksempel har laget en nettside rundt nøkkelsetningen «billige flyreiser» og har brukt denne flere ganger i tekstene dine og på hele siden, uten å bruke relaterte setninger som «billige flyreiser i norge» og «billige flybilletter», vil ikke en robot som bruker LSI algorytme få et godt inntrykk om hva siden din handler om.

Det er viktig å huske at det er ingen som vet hvordan en søkemotors algorytme oppfører seg, og vi har med programvare å gjøre, altså ikke mennesker, så det er fortsatt viktig å inkludere flere relaterte nøkkelord/setninger. Ved å inkludere nøkkelordene naturlig i tekstene og rundt på siden din vil du oppnå det beste reultatet, men husk at du helst vil bruke det nøkkelordet du ønsker å rangere for, flest ganger – det vil si at de relaterte nøkkelordene skal brukes færre ganger enn hoved-nøkkelordet. På denne måten sikrer du deg at nettsiden din vil bli rangert i det nøkkelordet eller setningen du vil den skal rangere i.

Søkemotorer liker naturlige tekster bedre enn de det er presset inn nøkkelord overalt. Så pass på å ikke overdriv, det slår bare tilbake på deg selv.

← Hva er et Nøkkelord?Hva er et Long-Tail Keyword? →

 

Leave a Reply