Hva er Meta Tags?

En viktig del i oppbyggingen av en nettside er å inkludere «meta tags» som er spesielle koder som inkluderes i den kodebaserte delen av en nettside og inneholder viktig informasjon om nettsidens navn og innhold. De mest populære «tags» med hensikter rettet mot søkemotoroptimalisering er tittel, nøkkelord og beskrivelse av siden.

Tilte Tag (Tittel på siden):

tjene penger, tjene penger på nett, tjen penger, jobb hjemmefra, hvordan tjene penger, investering, tjen penger på internett, seo, søkemotoroptimalisering

Er ikke direkte en «meta tag», men er ofte kategorisert som en. En «title tag» hjelper søkemotorer å finne navnet på nettsiden og hva som skal vises i resultatet i søkemotorer når noen finner siden din listet.

Keyword Meta Tag (Relaterte nøkkelord):

«Keyword Meta Tags» lar søkemotorene vite hvilke nøkkelord siden din er relevant til.

En nøkkelord tag har mellom 3 – 10 nøkkelord som er relevant til siden din. Å fylle den med 50 nøkkelord vil ikke hjelpe deg noe mer, tvert i mot så kan søkemotorene straffe deg hvis du bruker mange nøkkelord som ikke er relatert til siden ved at nettsiden din får lavere rangering, og dermed mindre trafikk.

I følge flere rykter brukes ikke «keyword meta» lenger av Google. Så hvis du skal bruke dette vil det bare hjelpe deg i andre søkemotorer som Yahoo og MSN osv.

Description Meta Tags (Beskrivelse av nettsiden):

tjene penger, tjene penger på nett, tjen penger, jobb hjemmefra, hvordan tjene penger, investering, tjen penger på internett, seo, søkemotoroptimalisering

Mange sider bruker «Description Meta Tags» selv om ekspertene mener det ikke har noen innvirkning på søkemotoroptimaliseringen. Uansett lar den deg kontrollere beskrivelsen av siden som skal stå under nettsidens navn i noen søkemotorer.

Headings Tag (Overskrifter i tekster på nettsiden din):

Å inkludere nøkkelordene dine i overskriftene kan hjelpe deg godt på vei i søkemotoroptimaliseringen. I stedet for å inkludere tekst og gjøre den større kan du pakke den inn i «headings» som vist under:

 

Dette er en overskrift med h1.

 

Det finnes seks forskjellige overskrifter – h1, h2, h3, h4, h5 og h6. Hvor da h1 er størst og h2 er nest størst osv. Overskrifter burde være h1, h2 eller h3, så er det bare å inkludere nøkkelord eller setninger.

Et annet tips mot bedre søkemotoroptimalisering er å legge til nytt innhold på siden hele tiden. Søkemotorene elsker nettsider som oppdateres ofte, om du gjør dette vær klar over at du må la søkemotorene få vite om dette ved å benytte deg av en XML-sitemap.

← On-Site OptimaliseringHva er Anchor Text? →

Leave a Reply