Off-Site Optimalisering

Vi har allerede tatt on-site optimalisering i dybden sammen med noen teknikker for å få nettsiden din bedre likt av søkemotorer, men dette er bare halve jobben. Off-site teknikker er like viktig for å få nettsiden høyt blant resultatene i søkemotorene. For det meste omhandler off-site SEO om linkene på andre nettsider som peker tilbake til nettsiden din. Disse linkene blir kalt «backlinks».

Backlinkene som er til din beste fordel i sammenheng med off-site optimalisering er:

Linker fra sider med høy Google PageRank – Googles PageRank system er en kvalitetsindikator som sjekker hvor populær en side er av å se på mengden og kvaliteten til sidene som linker til nettsiden din. Sider med en høy PageRank er bedre likt enn de med lav rank, så backlinker som kommer til deg fra sider med høy PageRank er en fordel i forbindelse med SEO.

Linker fra sider med lingnende innhold – Søkemotorer vurderer kilden til den innkommende linken når det bestemmes hvor mye den skal vektlegges. For eksempel, hvis en autoritets-side med innhold om «klær» linker tilbake til din side som handler om «sko», vil søkemotorene se på dette som en forlengelse av kvaliteten til innholdet på nettsiden din. Søkemotorene vil også vektlegge denne backlinken mer enn en backlink fra f.eks. en gratis linke-side.

Linker fra kvalitets-sider – Søkemotorer legger mer vekt på backlinks som kommer fra godt etablerte nettsider med .com, .edu og .gov slutt. Søkemotorer tror informasjonen som er på .gov og .edu er av høyere kvalitet enn på f.eks. .info eller .no slutter. Disse linkene kan være ekstremt vanskelig å få, men hvis du er heldig å får en backlink fra en slik side vil du kunne se nettsiden klatre i søkemotorer.

Hvor mange som linker til siden din – Så klart, alt blir tatt med evalueringen, en nettside med 600 backliner av høy kvalitet vil ranke bedre enn en side med bare 6 backlinker av høy kvalitet. I en søkemotors øyne vil dette demonstrere at mange personer mener nettsiden din er bra.

Det er mange faktorer som spiller inn når backlinker skal vektlegges. I tillegg endrer algorytmene til søkemotorer ofte, så faktorer som skal vektlegges kan endres uten forvarsel.

Så hvordan bygger du linker? Det er mange forskjellige måter å bygge linker på og her er de listet på engelsk: directory submissions, article submissions, press releases, forum and blog commenting, and social bookmarking. Grunnen til at vi velger å ikke bruke norsk er fordi du må vite hva de forskjellige metodene egentlig heter.

← Hva er Meta Tags?Off-Site SEO Teknikker →