On-Site Optimalisering

«On-Site» optimalisering er alle handlingene du utfører på selve nettsiden for å få den bedre likt av søkemotorer. Dette inkluderer navigasjonslinkene, meta tags, og alt tekst innhold på siden.

«Meta tags» er koder du legger til på nettsiden din som forteller søkemotorene hva siden din handler om og besøkende som ser på siden din kan ikke se denne informasjonen.

Det er viktig å få «on-site» optimaliseringen riktig fordi det er DU som kontrollerer dette, i motsetning til off-site optimalisering som vi dekker senere. Her er noen enkle, men viktige «on-site» prinsipper du kan følge.

Hvis målet ditt er å rangere høyt i søkemotorer, kan det å fokusere på enkelte nøkkelord på hver side komme godt med. Som vi nevnte tidligere har det ideelle nøkkelordet ikke for mye konkurranse men heller ikke for lite søkere. Når du har funnet nøkkelordet du vil bruke og skriver innhold til siden din, inkluder nøkkelordet fra 2% til 5% i teksten. Men ikke overdriv, det er viktig at innholdet virker naturlig.

For å få en raskere rangering kan du også bruke domenenavnet i strategien. Hvis nettsiden din handler om mote så kan du ved å bruke for eksempel «www.mote.com», «www.motepånett.com» eller «www.mote-på-nett.com». Det å bruke bindestreker i domenenavnet har visst ingenting å si, så ikke vær redd for det. Du må ikke nødvendigvis bruke .com som vist i eksemplet.

Etter mye testing er det kommet fram til at søkemotorer favoriserer endinger som .com, .net og .org bedre, enn f.eks .no, .info, .se, .dk osv. Dette betyr igjen ikke at det å velge et .no domene er et dårlig valg, man må bare jobbe litt ekstra for å oppnå samme søkemotoroptimalisering som et mer favorisert domene.

← On-Site og Off-SiteHva er Meta Tags? →

Leave a Reply