Domenehandel

Domenehandel

Kunsten med å kjøpe og selge domener

Domaining, eller kjøp og salg av domener, kan på mange måter sammenlignes med å være på boligmarkedet. På samme måte som de beste boligene får den høyeste prisen, vil også de beste domenene gå til de høyeste prisene. Og på akkurat samme måte som i boligmarkedet er det markedet som bestemmer prisen. Kjøp og salg av domener er ikke noe du blir rik på over natten. Det krever først og fremst mye arbeid med å finne de beste domene-navnene og har du som mål å tjene mye penger på dette vil den beste strategien være å jobbe med mange domenenavn samtidig. Det finnes mange eksempler på mennesker som har lykkes med domaining, så dersom du har tid og interesse for det så er det absolutt verd å forsøke.

Hvordan velge domenenavn?

De fleste ekspertene på domaining er enig i at man bør fokusere på å kjøpe dot-com sider. For nordmenn vil dette være ekstra relevant i forhold til å finne domener med bredere appell for å kunne tiltrekke seg større kundegrupper, derav også øke salgsprisen. Andre ting som er viktig å fokusere på er enkelhet i navnet – jo enklere, jo bedre, et navn som ikke er lett å feilstave og at det har kommersiell appell. For andre tips om domenenavn anbefales Domainsuperstar.com.

Jeg har funnet et domenenavn – hva nå?

Når du har valg et domenenavn som du ønsker å bruke og som du har sjekket at er ledig er første steg å parkere det. Her kan du bruke tjenester som Namecheap eller andre amerikanske registrarer både til å sjekke at domenet er ledig og parkere det (du kan også bruke norske registrarer, men de er dyrere).  Skal du jobbe aktivt med domaining er vårt tips å parkere det og la siden ligge åpent med en eller flere annonse. Da har du muligheten til å få inntekter på annonser når folk søker på siden din og du slipper å bruke masse tid på programmering og oppdatering av sideinnhold.

Neste steg er å prøve å selge domenenavnet. Det finnes en rekke markedsplasser for dette og vi vil anbefale deg å se nærmere på sider som Sedo og Afternic, som er to av de ledende tjenestene for dette. Du må ikke forvente enorme summer på salg av et domene, de fleste domenene selges for under 1000 dollar stykket.

Oppsummering

Domaining kan være en god inntektskilde som det er mulig å tjene mye penger på uten å legge for mye tid ned i programmering og publisering. Det kan likevel være møysommelig arbeid og det er derfor viktig å fokusere på domener med størst mulig kommersiell verdi. Det finnes mange ressurser på nettet for å hjelpe deg med dette, vi har nevnt de viktigste, og dette forberedende arbeidet vil være mye av nøkkelen for å lykkes.

Artiklen er levert av