Tjen penger på Internett

Er du ute etter en deltids-geskjeft eller lage en karriere for deg selv? Da kan det være greit med noen tips til å komme i gang med idemyldringen. De fleste av tipsene vi lister opp her krever ikke noen forutgående utdannelse, eller erfaring for den saks skyld, men dess mer du kan, jo lettere vil det bli for deg å tjene penger.

Tjen pengene dine

Det er lettere enn aldri før å tjene penger på nett. Det er ikke bare fordi du har alle verktøy klare, som hvis du vil bli en freelancer skribent, designer eller utvikle dine egne nettsider og starte med affiliate markedsføring, men også fordi kundene er der. Går du noen år tilbake, når internett var noe nytt, var det veldig vanskelig å få kunder. Nå er det utrolig enkelt å opprette en profil, skrive litt om deg selv og hva du kan, og nå ut til millioner av potensielle kunder. Har du bare litt grunnleggende engelsk, er faktisk markedet enormt, spesielt for noen typer jobber. Du bestemmer selv hvilken pris du vil ta for jobbene du gjør, og det er noe du må føle deg fram til. Start med å se hva andre tar for samme typer tjenester, og ikke pris deg selv alt for lavt, fordi det er tross alt en jobb som skal gjøres. Mange oppdragsgivere som velger  kvalitet fremfor pris.

Selv om du jobber for deg selv må du nok tenke på å starte et firma etter hvert, fordi inntektene dine må dessverre skattes av . Digitale tjenester er i mange tilfeller uten moms osv., men du må allikevel bokføre inntektene og melde de inn til skatteetaten – så du ikke går i gang uten å sjekke dette først. Gjelder for så vidt alle de understående tipsene også.

Bruk pengene fornuftig

Spar pengene du tjener, så har startkapital til å starte for deg selv. Dette tipset er nok mest fornuftig for de som har en jobb, og starter med å tjene på penger på internett som et sideprosjekt. Enda bedre, er å investere pengene i dine egne prosjekter. Jobber du eksempelvis som grafisk designer for andre, er det ikke sikkert du er like flink til å skrive eller lage die egne nettsider. Bruk derfor pengene du tjener på dine egne prosjekter, så du på et tidspunkt kan ha et vedvarende prosjekt for deg selv.

Invester pengene dine

Et siste punkt vi vil nevne, er investeringsmuligheter som ikke krever så mye mer enn tilgang til internett og en datamaskin. Vi får ta utgangspunkt i at du har begge to, som de aller fleste har (faktisk 98% av oss i Norge). Investering i aksjer og andre investeringsmuligheter, som eksempelvis kryptovaluta, er noe alle kan begynne med. Det er eksempler på enkeltpersoner, som har klart å bygge opp en millionformue fra et par magre 1000-lapper – helt sant! Det som kjennetegner de som lykkes med aksjer, er enten flaks eller dyktighet, og noen ganger går de her to størrelsene hånd i hånd. Sistnevnte egenskap, som er dyktighet, får du kun ved å bli nettopp dyktig. Det krever tid og innsats, men hvis du starter i det små vil det ikke koste deg alle inntektene heller.