Amunds Twingly-blogging avsluttes

Twingly-bloggingen er (endelig) ferdig, og det er tid for å evaluere hvordan prosjektet egentlig gikk. Spørsmålet de fleste selvfølgelig ønsker svar på er hvorvidt det er lønnsomt eller ikke å bedrive Twingly-blogging i hytt og gevær. Hovedsaklig er det ikke det.

Mye av grunnen til at man ikke kan bli rik på Twingly-blogging er enkelt og greit at det ikke er ubegrenset med stoff å koble bloggen din opp mot. VG er den eneste Twingly-aktøren det er noe vits i å bruke – og det er maksimum 5-6 «toppsaker» som legges ut hver dag. Klarer du å være først ute med en fengende overskrift på disse nyhetssakene, så er det selvfølgelig ingenting som hindrer deg i å tjene noen slanter.

Timelønnen er altså svært god. I gjennomsnitt bruker jeg nok tre og et halvt minutt på hver artikkel, noe setter den totale tiden jeg har brukt på alle innleggene til cirka en halv time. Litt i overkant av en halv time.

Her er statistikken for hele prosjektet:

– Antall skrevne innlegg: 19
– Antall kommentarer: Fortsatt 0 i og med at templaten er ødelagt.
– Antall kroner tjent: 288,27 ,- NOK
– Antall minutter brukt: Cirka 60

Estimert timelønn: 280 kroner pr/time.

Men spørsmålet er; hva er verdien av en slik twingly-blogg etter at man har «lagt ned» prosjektet? Ingenting. Det er ingen som kommer til å besøke bloggen min eller trykke på annonsene mine i det jeg slutter å koble bloggen opp mot VG.