Betalingsmetodene som har oppstått med nettets ekspansjon

Betalingsmetodene som har oppstått med nettets ekspansjon

Det dukker stadig opp nye betalingsmetoder, særlig når det kommer til transaksjoner på nettet. En av de viktigste grunnene er den voldsomme utviklingen og veksten av nettsider og nettbutikker.

En ny verden av betalingsløsninger

En hverdag med kun sjekker og kontanter er fjern fortid. Nå ser det rett og slett ut til at vi kan være på full fart mot et kontantløst samfunn, og det er uvisst hvor langt de teknologiske fremskrittene vil ta oss. I dagens moderne samfunn kan det være vanskelig å holde tritt med alle de nye betalingsløsningene som dukker opp. Vi skal ta en kikk på et lite utvalg av betalingsmetodene som er spesielt populære på nettet i dag.

For deg som vil betale senere

Flere og flere nettsider tilbyr muligheten til å betale senere eller dele opp betalingen i mer overkommelige summer. Dette er spesielt praktisk dersom det er lenge til lønningsdag, og du gjerne vil benytte deg av et godt tilbud. Klarna, Afterpay og Clearpay er blant de mest populære løsningene for denne type betalinger, men det er en ordning i vekst og vi skal se at det vil dukke opp mange nye navn på markedet i nær fremtid. På norske nettsider er gjerne Klarna den foretrukne leverandøren. Det svenske selskapet er blant de raskest voksende i Europa, og ikke minst et ledende navn når det kommer til betalingsløsninger.

For deg som er ute etter sikre og raske løsninger

E-lommebøker er en svært populær betalingsmetode på nettet, da er det er en veldig sikker og ikke minst enkel løsning når den elektriske lommeboken din er ferdig satt opp. Nettcasinoer som Mr green samarbeider med populære e-lommebøker som Neteller og Skrill, da de gjør både innskudd og utbetaling enkelt for kundene uansett hvor de befinner seg i verden. Disse elektroniske lommebøkene kan også brukes i nettbutikker, og flere tilbyr dessuten egne debetkort som også kan brukes i minibanker.

Kilde/Bilde: Unsplash

Andre løsninger som gjør betalinger på nettet enkelt er ikke overraskende den gamle traveren PayPal, men også Apple Pay og Google Pay har opplevd en rask og stødig vekst de senere årene. De kan brukes til å betale i fysiske butikker så vel som på nettet, og takket være appene er det enkelt å holde oversikten over transaksjonene. Når det gjelder fakturabetaling har enda ikke Conta faktura tilbudt dette.

I Norge har vi dessuten sett at Vipps og Vipps Hurtigkasse har slått godt an. Hurtigkassen innebærer at du kan betale uten å sjekke ut som du vanligvis gjør når du handler på nett. Du kan betale rett fra nettsiden eller til og med via nyhetsbrev.

Bilde/Kilde: Unsplash

Har du sjekket ut kryptovaluta enda?

Kryptovaluta er kanskje ikke betalingsmiddelet som dukker oftest opp på nettsider, men det er ingen tvil om at det er en ordning i sterk vekst. Du kan blant annet bruke kryptovaluta til å gjøre innskudd for utvalgte e-lommebøker, og det dukker stadig opp nye nettsider som godtar kryptovaluta som betalingsmiddel – det gjelder også i Skandinavia. Den mest kjente kryptovalutaen er Bitcoin, men det finnes tusenvis av typer å velge mellom. Kanskje kryptovaluta blir fremtidens dominerende betalingsmiddel?