Off-Site SEO Teknikker

Directory Submissions – Å publisere nettsiden din på gratis og betalte kataloger kan hjelpe godt med på å øke backlinkene. En katalog eller på engelsk «directory» er nettsider som samler linker til mange andre sider. For å få en bedre forståelse om hvordan disse er bygd opp, sjekk ut «dmoz.org» som er en av de mest kjente.

Det er i hovedsak to forskjellige kataloger, de som tar betalt og de som er gratis. En ting du må huske på er at uansett om det er en betalt side eller en gratis, så har begge lik innvirkning på optimaliseringen av nettsiden din. En annen viktig ting å sjekke ut, hvertfall hvis du betaler, er å sjekke at linken din ikke blir en «NOFOLLOW» link. Dette betyr at søkemotorene ikke skal se på linken med innvirkning på SEO’en. For å sjekke dette kan du enten se i kodene på nettsiden eller så kan du få et plugin i nettleseren som merker disse linkene med rødt. Det du vil skal stå hvis du sjekker er at linken er en «DOFOLLOW» link.

Det som er positivt med kataloger er at i tillegg til at de gir deg backlinks kan de gi deg besøkende gjennom at de faktisk leter gjennom katalogen for å finne noe de leter etter.

Artikkelmarkedsføring – Å publisere artikler relatert til din nettsides innhold til artikkel nettsider er også en god måte å bygge backlinker. De fleste artikkel nettsidene gir deg lov til å legge til en link i artikkelen din. Vær varsom når du velger «anchor texten» til linken hvis du er ute etter å se forbedringer i søkemotorene under nøkkelordene du vil rangere i.

I tillegg til å bygge linker vil du kunne oppnå å få trafikk til siden din gjennom artikkelen ved å publisere den til en populær nettside. Er du heldig, vil artikkelen din bli publisert videre til andre sider som igjen vil gi deg flere backlinker. I teorien er det slik at jo bedre artikkelen er, jo større sjangse er det for at den blir publisert videre.

Hvis du bestemmer deg for å benytte artikler i SEO strategien din kan du enten skrive artiklene selv eller du kan betale noen andre for å skrive for deg. Sørg for at artiklene dine trekker oppmerksomhet.. som f.eks. «3 måter du kan tjene penger på internett med» kan være en bra tittel. Folk elsker artikler som er enkle å lese.

Artikler som blir publiert til artikkel nettsider bør være mellom 200 – 750 ord. De fleste eksperter anbefaler også å starte med en innledning som skal trekke leserens oppmerksomhet. For sider du kan publisere artikler på se artikkelmarkedsføring.

Forum & Blogg Innlegg – Forum finnes det mange av i dag og på de fleste forum kan du lage en signatur som vises under det du skriver i forum innleggene. Her kan du utnytte linker med anchor text rettet mot dine nøkkelord. Finn et forum som omhandler det nettsiden din handler om og bli aktiv der, i tillegg til at du får gode backlinker fra forumet vil du også få trafikk gjennom at folk leser signaturen og besøker nettsiden din gjennom linken.

Noen blogger som du vet en mulighet for å la andre kommentere et innlegg. Her kan du skaffe deg gode backlinks ved å like til nettsiden din, ofte når du skal skrive kommentarer får du muligheten til å legge til en nettside. Husk å finn blogger som har relatert innhold til din nettside og skriv gode kommentarer, på denne måte unngår du at kommentaren din blir kategorisert som spam og i tillegg unngår du å bli straffet av søkemotorer.

Sosial Bokmerking – Sosial bokmerking er også en god måte å bygge backlinker og drive trafikk til nettsiden din. Mange hundretusener av mennekser besøker soiale bokmerkingssider hver dag. Vi anbefaler deg å sjekke ut «Digg.com», «Delicious.com» og «StumbleUpon.com». Disse sidene har stort potensiale som kan hjelpe deg å skaffe mye trafikk. Det finnes mange flere sider enn det vi har listet her, bare ta et søk i Google så finner du flere.

Web 2.0 – Dette er en relativ ny måte å bygge backlinker. En Web 2.0 nettside er side som lar deg opprette en nettside på den siden, nesten som en blogg på en måte. Klarer du å skrive en skikkelig god side med relatert innhold og får linken til nettsiden din på en slik side er det verdt gull, bare ikke overdriv. Google oppdager hvis det kommer for mange linker fra slike sider. Her er noen «Squidoo.com» og «Hubpages.com».

Sosiale Medier – Å markedsføre nettsiden din på sosiale medier er nok et must i dagen samfunn. På denne måten kan du nå mange flere mennesker og få mye trafikk hvis du gjør det bra. Vi anbefaler sider som «Facebook.com», «Twitter.com», «YouTube.com» og «Pinterest.com».

← Off-Site Optimalisering